SUUNNITELTU ELÄMYKSILLE

Luontomatkailija kaipaa aitoja kokemuksia, yksinkertaista kauneutta ja erinomaisia palveluita. Koli Cultura on tehty niistä, luonnollisesti. 

VALINNOILLA ON VÄLIÄ

Matkailijat arvostavat ympäristöään – meidän yhteistä ympäristömme. Me tähtäämme kestävään liiketoimintaan ja hyviin tuottoihin. Siksi valintojemme on oltava kestäviä, perusteista lähtien.

KOLI CULTURA -KESKUS

 Tuleva Koli Cultura -keskus luo mahtavat puitteet eläväiselle luontomatkailulle, monimuotoiselle palvelutarjonnalle ja rikkaalle kulttuurielämälle Kolin kansallispuiston kupeessa. Kokonaisuus ammentaa sisältönsä ympäröivästä luonnosta ja se toteutetaan luonnon arvoja vaalien. Yli 1000 petipaikan kapasiteetillaan keskus voi majoittaa vuosittain yli 100 000 kävijää. Se vastaa todelliseen kysyntään alueella, jonka kävijämäärä on jatkuvassa kasvussa.

Koli Culturan alue, 9 hehtaaria, sijoittuu olemassaolevan matkailijavirran ja   Kolin huipulle johtavan päätien varrelle Kolin kansallispuiston viereen. Keskuksen sijainti edustaa kestävää kansallispuistojen luontomatkailun ajattelua. Tavoitteena on tehdä yksi Suomen suosituimmista kansallispuistoista entistä paremmin saavutettavaksi samalla, kun puiston sisäistä liikennettä vähennetään. 

Matkailulle asemakaavoitetun alueen omistaa kokonaisuudessaan Koli Cultura -projektia koordinoiva Napa-Koli Oy. Suunnittelutyössä on ollut mukana arkkitehtuurin, rakentamisen, maisemasuunnittelun, liikenteen, energian, tekniikan, matkailun ja luonnonsuojelun sekä monien muiden alojen asiantuntijoita. Tiivistä vuoropuhelua on käyty myös julkisten toimijoiden ja Kolin kansallispuistosta vastaavan Metsähallituksen kanssa.

Mukavuutta matkaan

Nykyaikainen luontomatkailija on harvoin omatoiminen reppureissaaja, joka viettää yönsä teltassa. Tällä matkailun sektorilla on monenikäisiä ja monenkuntoisia matkailijoita, jotka kaipaavat hyviä palveluita ja helppoa lähestymistä luonnon kohteiden äärelle. 

Koli Cultura -keskuksen tiivis rakentaminen on matkailijalle viihtyisää, kun palvelut ovat helposti saavutettavissa ja luonto kansallispuiston retkeilyreitistöineen on lähellä. Tiivis rakentaminen pienelle alueelle ja ympärille jäävä koskematon luonto tukevat matkailun kestävyyttä. 

 

 

 

Kestävää designia

Rakennukset ovat yhdistelmä edistyksellistä arkkitehtuuria, ympäristöä kunnioittavaa maisemasuunnittelua ja ekologisia energiaratkaisuja.

Keskuksen arkkitehtuurista vastaa kansainvälisestikin arvostettu JKMM Arkkitehdit, joka voitti vuonna 2009 järjestetyn Koli Culturan arkkitehtuurikilpailun. Suunnitteluyhteistyössä on kunniamaininnan saanut Harris-Kjisik. Koli Cultura on yhdistelmä kahden huipputoimiston parhaita innovaatioita. Maisemasuunnittelun toteuttaa LOCI Maisema-arkkitehdit.

Vahva osaaminen, edistykselliset toteutukset ja tilataide näkyvät toteutuksessa. Rakennuksissa käytetään runsaasti puuta ja muita luonnollisia materiaaleja. Suunnitteluun yhdistyvät nykyaikaiset teknologiset ratkaisut, jotka säästävät energiaa, kustannuksia ja ympäristöä.

Suunnittelulla on maiseman kannalta korkea esteettinen arvo alueella, jonka vetovoima on nimenomaan luonnossa. Niinpä Koli Culturan rakennusten sijoittelu ja ulkoasu on tarkkaan harkittu siten, että keskus sulautuu maisemaansa eikä näy suoraan Kolin huipulta avautuvaan kuuluisaan maisemaan. Samalla keskuksen oma ympäristö ja sun pihasuunnittelu huomioivat luonnollisen ympäristönsä materiaali- ja kasvillisuusvalinnoillaan. 

 

Investointikohde haussa?

Vaikka on monia erinomaisia syitä sijoittaa kestävään luontomatkailuun, bisnes tarvitsee aina voittonsa. Ympäristöystävällisellä rakentamisella ja matkailutoiminnalla on hyvät mahdollisuudet menestykseen, kun aika on oikea, paikka vetovoimainen ja idea tuottoisa. Niin on Koli Culturassa. 

Meidän tuottoennustuksemme perustuvat faktaan Kolin kansallispuiston vetovoimasta, vuosittain kasvavista kävijämääristä, uusien palveluiden kysynnästä luontokohteiden läheisyydessä ja globaalin luontomatkailun positiivisista kehitysnäkymistä. 

Koli Culturan alue sijaitsee täydellisellä paikalla, olemassaolevan matkailijavirran varrella, aivan Kolin kansallispuiston kupeessa. Alueella on asemakaava, joka mahdollistaa keskuksen toteuttamisen. Koko 9 hehtaarin alue on täysin projektia kehittävän Napa-Koli Oy:n omistuksessa.

Jos olet kiinnostunut sijoittamaan tulevaisuuden matkailuliiketoimintaan, ota yhteyttä, niin annamme sinulle lisätietoja. Me tarjoamme mahdollisuuden menestyksekkääseen sijoitukseen ja otamme vastaan yhteistyöehdotuksia. 

Kiinnostaako matkailuliiketoiminta?

Koli Cultura luo puitteet kasvavalle luontomatkailulle Kolin alueella. Vuosittain kasvavien kävijämäärien ansiosta uusille palveluille ja majoituspaikoille on kova kysyntä. 

Koli Cultura keskuksessa tulee olemaan 1170 petipaikkaa. Ne sijoittuvat 5 hotellirakennukseen, yhteen huoneistohotelliin, 55 erikokoiseen loma-asuntoon ja 5-tähden leirintäalueelle. Petipaikkojen kokonaismäärä hotellissa on 610, joka muodostuu yhteensä 329 majoitusyksiköstä 6 rakennuksessa. 

Lisäksi päähotellilla on puitteet ravintola- ja kahvilatoiminnalle, konferensseille, tapahtumille ja hyvinvointipalveluille. Päähotellin alla tulee olemaan nykyaikainen parkkihalli lähes 300 autolle. Se sijoittaa autot esteettisesti pois luonnonmaisemasta ja tarjoaa kaivatun lisäyksen Kolin kansallispuiston tämänhetkiselle, täysin riittämättömälle parkkipaikkakapasiteelle. 

Jos olet kiinnostunut majoitustoiminnasta, tai muista sektoreista, kuten ravintola- ja hyvinvointitoiminnasta, ohjelmapalveluista, parkkihallista, leirintäalueesta tai alueen omasta bio-energialaitoksesta, ota yhteyttä. 

arikoli rakennusliikenapakolipohjoiskarjalan biosfäärialue

Kolicultura

Kolicultura luonnonpuiston kupeessa