JOKAINEN UNELMA

…saa alkunsa unelmoijasta ja jokainen suuri projekti syntyy yhdessä tekemällä. Meillä on joukossamme alansa huiput. Haluatko mukaan menestystarinaan?

KESTÄVYYTTÄ RAKENTAMASSA

Nyt jos koskaan on se hetki, kun maailma kaipaa kestävää toimintaa. Kestävyys suhteessa ympäristöön on myös kestävyyttä ja menestystä liiketoiminnassa.

PROJEKTI

Koli Culturan asemakaava valmistui vuonna 2018. Nyt projekti on rakentamista edeltävässä suunnitteluvaiheessa. Projektia koordinoi suomalainen Napa-Koli Oy, joka myös omistaa kokonaisuudessaan Koli Culturan 9 hehtaarin maa-alueen Kolin kansallispuiston kupeessa. Yhtiö on ollut aktiivisesti mukana Kolin matkailun kehittämisessä vuosikymmenien ajan, ja sillä on useita rakennushankkeita Etelä-Suomessa. Etsimme aktiivisesti investoreja ja operaattoreita mukaan toimintaan.

Koli Cultura-projektin kehittäjällä, Napa-Koli Oy:lla ja sen omistajalla Ari Uusikankaalla, on vuosikymmenten kokemus matkailusta ja vaativista rakennushankkeista useiden yhtiöiden kanssa. Koli Cultura on alunperin Uusikankaan idea, mutta se ei suinkaan ole yhden miehen show.

Aivan alusta saakka projekti on osallistanut lukuisia toimijoita paikallisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Se on synnyttänyt suurta kiinnostusta ja houkutellut mukaansa omien alojensa parhaat asiantuntijat. Projektia on viety eteenpäin hyvässä yhteisymmärryksessä maakunnan, Lieksan kaupungin ja Metsähallituksen kanssa. 

Koli Culturan idea on syntynyt vuosikymmenten työn tuloksena ja jalostunut hyvän suunnittelun ansiosta huippuunsa. Arkkitehtuurikilpailu alueen suunnittelusta järjestettiin vuonna 2009, jonka jälkeinen kaavoitusprosessi valituksineen saatiin valmiiksi vuonna 2018. 

Meritoitunut matkailuhanke

Koko suunnitteluvaiheensa ajan Koli Cultura on saanut osakseen runsasta kiinnostusta. Se on valittu yhtenä kolmesta suomalaisesta kohteesta mukaan OECD-maiden ja Nordic Innovationin Business Model Innovation in Tourism and Experience Industries -ohjelmaan. Se on ollut mallikohteena Aalto-yliopiston ja Matkailualan verkostoyliopiston kestävän matkailun suunnittelukurssilla.

 

Koli Culturan alueella ovat vierailleet niin IPCC:n taannoinen puheenjohtaja Rajendra Pachauri kuin presidentti Tarja Halonenkin. Projekti on vuosien aikana ollut esillä kotimaassa ja maailmalla, muun muassa Lontoossa,  Biarritzissa, Bilbaossa ja Münchenissa. Sitä on edistetty myös paikallisella tasolla. Tällä hetkellä Lieksan kaupunki on valinnut Koli Culturan ykköskohteeksi Kolin matkailun kehittämisessä.

Tänä päivänä projekti on paitsi entistä ajankohtaisempi kuin koskaan, myös toteutusvalmis. Se on kokonaisuudessaan juuri sitä, mitä luontomatkailulta nyt ja tulevaisuudessa haetaan. 

Kohti toimivaa keskusta

Nyt alue on valmis rakentamiselle. Liiketoiminnan kannattavuuden laskemiseksi ja yhteistyöstä kiinnostuneita toimijoita varten olemme toteuttaneet uudet kassavirtaennusteet ja alustavat kannattavuuslaskelmat.

Alueen asemakaava on laadittu projektin mukaiseksi. Suuren keskuksen rakentaminen tapahtuu vaiheittain ja sen sisällä tulee toimimaan useita yrityksiä, joista alueen nykyinen omistaja on yksi.

Koko projekti on jaettu 5 erilliseen komponenttiin, joita on mahdollista tarkastella yhdessä ja erillisinä yksikköinä. Niitä ovat hotellitoiminta, loma-osakkeet, leirintäalue, parkkihalli ja bioenergialaitos. Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä, kerromme mielellämme lisää. 

 

Investoi tulevaisuuteen

Ympäristöystävällisellä rakentamisella ja matkailutoiminnalla on mainiot mahdollisuudet menestykseen, kun aika on oikea, paikka vetovoimainen ja idea tuottoisa. Niin on Koli Culturassa, joka sijaitsee täydellisellä paikalla, olemassaolevan matkailijavirran varrella. 

Meidän tuottoennustuksemme perustuvat faktaan Kolin kansallispuiston vetovoimasta, vuosittain kasvavista kävijämääristä, uusien palveluiden kysynnästä luontokohteiden läheisyydessä ja globaalin luontomatkailun positiivisista kehitysnäkymistä. 

Me tarjoamme mahdollisuuden menestyksekkääseen sijoitukseen.

Tule kumppaniksi

Koli Cultura on Kolin alueen suurin matkailun kehittämiskohde, joka kokoaa yhteen keskukseen useiden eri alojen liiketoimintoja. Taloudellinen vaikutus alueella on suuri. 

Koli Cultura keskuksessa tulee olemaan 1170 petipaikkaa hotellissa, huoneistohotellissa, loma-asunnoissa ja leirintäalueella. Lisäksi keskuksessa on puitteet ravintola- ja kahvilatoiminnalle, konferensseille, tapahtumille ja hyvinvointi- sekä elämyspalveluille. Keskukseen rakentuu 300 auton parkkihalli ja oma bioenergialaitos. 

Jos olet kiinnostunut kumppanuudesta projektissa, ota yhteyttä. 

arikoli rakennusliikenapakolipohjoiskarjalan biosfäärialue

Kolicultura

Kolicultura luonnonpuiston kupeessa