VALINNOILLA ON VÄLIÄ

Matkailijat arvostavat ympäristöään – meidän yhteistä ympäristömme. Me tähtäämme kestävään liiketoimintaan ja hyviin tuottoihin. Siksi valintojemme on oltava kestäviä, perusteista lähtien.

SUUNNITELTU ELÄMYKSILLE

Luontomatkailija kaipaa aitoja kokemuksia, yksinkertaista kauneutta ja erinomaisia palveluita. Koli Cultura on tehty niistä, luonnollisesti. 

KESTÄVYYS

Koli Cultura -projekti perustuu ajatukselle kestävästä ja vastuullisesta matkailutoiminnasta, joka saa voimansa luonnosta ja vaalii ympäröivää luontoa. Kestävyys korostuu kaikissa projektin vaiheissa suunnittelusta rakentamiseen ja valmiin keskuksen toimintoihin. Ekologinen ja sosiaalinen kestävyys heijastuu keskuksen toiminnassa aitoina elämyksiä, tyytyväisinä matkailijoina, kustannussäästöinä ja menestyksekkäänä liiketoimintana. Kokonaisuus ammentaa sisältönsä ympäröivästä luonnosta ja se toteutetaan luonnon arvoja vaalien.

Koli Culturan alue, 9 hehtaaria, sijoittuu olemassaolevan matkailijavirran ja   Kolin huipulle johtavan päätien varrelle Kolin kansallispuiston viereen. Keskuksen sijainti edustaa kestävää kansallispuistojen luontomatkailun ajattelua. Tavoitteena on tehdä yksi Suomen suosituimmista kansallispuistoista entistä paremmin saavutettavaksi samalla, kun puiston sisäistä liikennettä vähennetään. 

Matkailulle asemakaavoitetun alueen omistaa kokonaisuudessaan Koli Cultura -projektia koordinoiva Napa-Koli Oy. Suunnittelutyössä on ollut mukana arkkitehtuurin, rakentamisen, maisemasuunnittelun, liikenteen, energian, tekniikan, matkailun ja luonnonsuojelun sekä monien muiden alojen asiantuntijoita. Tiivistä vuoropuhelua on käyty myös julkisten toimijoiden ja Kolin kansallispuistosta vastaavan Metsähallituksen kanssa.

Mukavuutta matkaan

Nykyaikainen luontomatkailija on harvoin omatoiminen reppureissaaja, joka viettää yönsä teltassa. Tällä matkailun sektorilla on monenikäisiä ja monenkuntoisia matkailijoita, jotka kaipaavat hyviä palveluita ja helppoa lähestymistä luonnon kohteiden äärelle. 

Koli Cultura -keskuksen tiivis rakentaminen on matkailijalle viihtyisää, kun palvelut ovat helposti saavutettavissa ja luonto kansallispuiston retkeilyreitistöineen on lähellä. Tiivis rakentaminen pienelle alueelle ja ympärille jäävä koskematon luonto tukevat matkailun kestävyyttä. 

 

 

 

Kestävää designia

Rakennukset ovat yhdistelmä edistyksellistä arkkitehtuuria, ympäristöä kunnioittavaa maisemasuunnittelua ja ekologisia energiaratkaisuja.

Keskuksen arkkitehtuurista vastaa kansainvälisestikin arvostettu JKMM Arkkitehdit, joka voitti vuonna 2009 järjestetyn Koli Culturan arkkitehtuurikilpailun. Suunnitteluyhteistyössä on kunniamaininnan saanut Harris-Kjisik. Koli Cultura on yhdistelmä kahden huipputoimiston parhaita innovaatioita. Maisemasuunnittelun toteuttaa LOCI Maisema-arkkitehdit.

Vahva osaaminen, edistykselliset toteutukset ja tilataide näkyvät toteutuksessa. Rakennuksissa käytetään runsaasti puuta ja muita luonnollisia materiaaleja. Suunnitteluun yhdistyvät nykyaikaiset teknologiset ratkaisut, jotka säästävät energiaa, kustannuksia ja ympäristöä.

Suunnittelulla on maiseman kannalta korkea esteettinen arvo alueella, jonka vetovoima on nimenomaan luonnossa. Niinpä Koli Culturan rakennusten sijoittelu ja ulkoasu on tarkkaan harkittu siten, että keskus sulautuu maisemaansa eikä näy suoraan Kolin huipulta avautuvaan kuuluisaan maisemaan. Samalla keskuksen oma ympäristö ja sun pihasuunnittelu huomioivat luonnollisen ympäristönsä materiaali- ja kasvillisuusvalinnoillaan. 

 

Investoi vastuulliseen matkailuun

Ympäristöystävällisellä rakentamisella ja matkailutoiminnalla on mainiot mahdollisuudet menestykseen, kun aika on oikea, paikka vetovoimainen ja idea tuottoisa. Niin on Koli Culturassa, joka sijaitsee täydellisellä paikalla, olemassaolevan matkailijavirran varrella. 

Meidän tuottoennustuksemme perustuvat faktaan Kolin kansallispuiston vetovoimasta, vuosittain kasvavista kävijämääristä, uusien palveluiden kysynnästä luontokohteiden läheisyydessä ja globaalin luontomatkailun positiivisista kehitysnäkymistä. 

Me tarjoamme mahdollisuuden menestyksekkääseen sijoitukseen.

Tule verkostoomme kumppaniksi

Koli Cultura on Kolin alueen suurin matkailun kehittämiskohde, joka kokoaa yhteen keskukseen useiden eri alojen liiketoimintoja. Taloudellinen vaikutus alueella on mittava. 

Koli Cultura keskuksessa tulee olemaan 1252 petipaikkaa hotellissa, huoneistohotellissa, loma-asunnoissa ja leirintäalueella. Lisäksi keskuksessa on puitteet ravintola- ja kahvilatoiminnalle, konferensseille, tapahtumille ja hyvinvointi- sekä elämyspalveluille. Keskukseen rakentuu 300 auton parkkihalli ja oma bioenergialaitos. 

Jos olet kiinnostunut kumppanuudesta projektissa, ota yhteyttä. 

arikoli rakennusliikenapakolipohjoiskarjalan biosfäärialue

Kolicultura

Kolicultura luonnonpuiston kupeessa