LUONNON VOIMA

Koli. Yksi elämäni parhaista kokemuksista.
– Jean S. Sibelius

YLI 200 000 KÄVIJÄÄ

Koli on yksi Suomen suosituimmista kansallispuistoista. Kävijämäärät ovat jatkuvassa kasvussa ja se ei ole ihme. Onhan Koli taianomaisine luonnonnähtävyyksineen ainoa maailmassa. 

KOLI 

Koli on arvostettu suomalainen kansallismaisema ja kansallispuisto. Sen uniikki luonnonympäristö ja sijainti itäisessä Suomessa, järvisen alueen kehdossa on mitä mainioin matkailulle. Vuosittaisesta yli 200 000 kävijästä osa on kotimaisia, ja kasvava määrä ulkomaisia. Kävijämäärä alueella kasvaa 15 % vuosivauhdilla. 

Koli on yksi Suomen vanhimmista matkailukohteista, joka on yhä edelleen arvostettu kohde niin luontomatkailijoiden, kansainvälisten kävijöiden, urheilijoiden kuin taiteilijoidenkin keskuudessa. Kolin huippu kohoaa kolmen miljoonan vuoden ikäisestä kalliosta, joka on vanhinta maailmassa. Se on ollut Suomen maamerkki tuhansia vuosia, ja on edelleen. Eläväiseen Koliin on helppo rakastua. 

Kansallispuisto ja biosfäärialue

Huolimatta tunnettuudestaan – ja kiitos Kolin kansallispuiston – Kolin alue on säilyttänyt luonnonkauneutensa ja -arvonsa erinomaisesti. Alueen luonto on puhdas, uniikki ja monimuotoinen. Kolilla on valtava määrä erilaisia kasvillisuustyyppejä, majesteettisia maisemia ja ihastuttavia retkeilyreittejä. Kaikkein suosituimmat näköalapaikat ovat helposti saavutettavissa, kaikenikäisille ja kaiken kuntoisille kävijöille. 

Koli on myös osa Pohjois-Karjalan biosfäärialuetta, joka kuuluu maailmanlaajuiseen Unescon Man and Biosphere -ohjelmaan. Biosfäärialueiden tavoitteena on tuoda tunnetuksi ja tukea tasapainoista suhdetta paikallisen väestön ja luonnon välillä. Pohjois-Karjalan biosfäärialueella on erityisen rikas luonto, noin 2000 järveä ja loputtomasti metsää, peittäen 70% koko alueesta. 

 

Pohjois-Karjalan helmi

Kolin sijainti Pohjois-Karjalassa, keskellä Suomea ja lähellä Venäjän rajaa, tarjoaa vivahteikkaan annoksen kulttuuria. Kolin lähialueilla on aistittavissa elinvoimainen karjalainen kulttuuri ja lukuisia käyntikohteita, joissa vierailla. 

Laajemmin, koko itäinen Suomi ja Järvi-Suomi on yksi Suomen tärkeimmistä matkailualueista yhdessä pääkaupunkiseudun ja Lapin kanssa. Ainoastaan tunnin lentomatkan päässä Helsingistä sijaitseva Joensuun kaupunki on Kolia lähin suurempi kaupunki. Yliopistokaupunkiin on myös hyvät juna- ja tieyhteydet. 

Kävijämäärä kasvaa 

Samalla kun luontomatkailun suosio kasvaa, Kolin kävijämäärät kasvavat joka vuosi. Entistä suuremmat matkailijamäärät kaipaavat uusia palveluita, ravintoloita, ohjelmapalveluita ja lisää majoituspaikkoja. 

Koli Cultura vastaa kysyntään 1170 petipaikallaan, ravintoloillaan, elämyksillään, kulttuuritapahtumillaan, hyvinvointipalveluillaan ja muilla nykyaikaisen luontomatkailijan tarpeisiin vastaavilla tuotteillaan. 

Koli Cultura on Lieksan kaupungin tärkein kehittämiskohde matkailun alalla.  

Investointikohde haussa?

Vaikka on monia erinomaisia syitä sijoittaa kestävään luontomatkailuun, bisnes tarvitsee aina voittonsa. Ympäristöystävällisellä rakentamisella ja matkailutoiminnalla on hyvät mahdollisuudet menestykseen, kun aika on oikea, paikka vetovoimainen ja idea tuottoisa. Niin on Koli Culturassa. 

Meidän tuottoennustuksemme perustuvat faktaan Kolin kansallispuiston vetovoimasta, vuosittain kasvavista kävijämääristä, uusien palveluiden kysynnästä luontokohteiden läheisyydessä ja globaalin luontomatkailun positiivisista kehitysnäkymistä. 

Koli Culturan alue sijaitsee täydellisellä paikalla, olemassaolevan matkailijavirran varrella, aivan Kolin kansallispuiston kupeessa. Alueella on asemakaava, joka mahdollistaa keskuksen toteuttamisen. Koko 9 hehtaarin alue on täysin projektia kehittävän Napa-Koli Oy:n omistuksessa.

Jos olet kiinnostunut sijoittamaan tulevaisuuden matkailuliiketoimintaan, ota yhteyttä, niin annamme sinulle lisätietoja. Me tarjoamme mahdollisuuden menestyksekkääseen sijoitukseen ja otamme vastaan yhteistyöehdotuksia. 

Kiinnostaako matkailuliiketoiminta?

Koli Cultura luo puitteet kasvavalle luontomatkailulle Kolin alueella. Vuosittain kasvavien kävijämäärien ansiosta uusille palveluille ja majoituspaikoille on kova kysyntä. 

Koli Cultura keskuksessa tulee olemaan 1170 petipaikkaa. Ne sijoittuvat 5 hotellirakennukseen, yhteen huoneistohotelliin, 55 erikokoiseen loma-asuntoon ja 5-tähden leirintäalueelle. Petipaikkojen kokonaismäärä hotellissa on 610, joka muodostuu yhteensä 329 majoitusyksiköstä 6 rakennuksessa. 

Lisäksi päähotellilla on puitteet ravintola- ja kahvilatoiminnalle, konferensseille, tapahtumille ja hyvinvointipalveluille. Päähotellin alla tulee olemaan nykyaikainen parkkihalli lähes 300 autolle. Se sijoittaa autot esteettisesti pois luonnonmaisemasta ja tarjoaa kaivatun lisäyksen Kolin kansallispuiston tämänhetkiselle, täysin riittämättömälle parkkipaikkakapasiteelle. 

Jos olet kiinnostunut majoitustoiminnasta, tai muista sektoreista, kuten ravintola- ja hyvinvointitoiminnasta, ohjelmapalveluista, parkkihallista, leirintäalueesta tai alueen omasta bio-energialaitoksesta, ota yhteyttä. 

arikoli rakennusliikenapakolipohjoiskarjalan biosfäärialue

Kolicultura

Kolicultura luonnonpuiston kupeessa