LUONNON VOIMA

Koli. Yksi elämäni parhaista kokemuksista.
– Jean S. Sibelius

YLI 200 000 KÄVIJÄÄ

Koli on yksi Suomen suosituimmista kansallispuistoista. Kävijämäärät ovat jatkuvassa kasvussa ja se ei ole ihme. Onhan Koli taianomaisine luonnonnähtävyyksineen ainoa maailmassa. 

KOLI 

Koli on arvostettu suomalainen kansallismaisema ja kansallispuisto. Sen uniikki luonnonympäristö ja sijainti itäisessä Suomessa, järvisen alueen kehdossa on mitä mainioin matkailulle. Vuosittaisesta yli 200 000 kävijästä osa on kotimaisia, ja kasvava määrä ulkomaisia. Kävijämäärä alueella kasvaa 15 % vuosivauhdilla. 

Koli on yksi Suomen vanhimmista matkailukohteista, joka on yhä edelleen arvostettu kohde niin luontomatkailijoiden, kansainvälisten kävijöiden, urheilijoiden kuin taiteilijoidenkin keskuudessa. Kolin huippu kohoaa kolmen miljoonan vuoden ikäisestä kalliosta, joka on vanhinta maailmassa. Se on ollut Suomen maamerkki tuhansia vuosia, ja on edelleen. Eläväiseen Koliin on helppo rakastua. 

Kansallispuisto ja biosfäärialue

Huolimatta tunnettuudestaan – ja kiitos Kolin kansallispuiston – Kolin alue on säilyttänyt luonnonkauneutensa ja -arvonsa erinomaisesti. Alueen luonto on puhdas, uniikki ja monimuotoinen. Kolilla on valtava määrä erilaisia kasvillisuustyyppejä, majesteettisia maisemia ja ihastuttavia retkeilyreittejä. Kaikkein suosituimmat näköalapaikat ovat helposti saavutettavissa, kaikenikäisille ja kaiken kuntoisille kävijöille. 

Koli on myös osa Pohjois-Karjalan biosfäärialuetta, joka kuuluu maailmanlaajuiseen Unescon Man and Biosphere -ohjelmaan. Biosfäärialueiden tavoitteena on tuoda tunnetuksi ja tukea tasapainoista suhdetta paikallisen väestön ja luonnon välillä. Pohjois-Karjalan biosfäärialueella on erityisen rikas luonto, noin 2000 järveä ja loputtomasti metsää, peittäen 70% koko alueesta. 

 

Pohjois-Karjalan helmi

Kolin sijainti Pohjois-Karjalassa, keskellä Suomea ja lähellä Venäjän rajaa, tarjoaa vivahteikkaan annoksen kulttuuria. Kolin lähialueilla on aistittavissa elinvoimainen karjalainen kulttuuri ja lukuisia käyntikohteita, joissa vierailla. 

Laajemmin, koko itäinen Suomi ja Järvi-Suomi on yksi Suomen tärkeimmistä matkailualueista yhdessä pääkaupunkiseudun ja Lapin kanssa. Ainoastaan tunnin lentomatkan päässä Helsingistä sijaitseva Joensuun kaupunki on Kolia lähin suurempi kaupunki. Yliopistokaupunkiin on myös hyvät juna- ja tieyhteydet. 

Kävijämäärä kasvaa 

Samalla kun luontomatkailun suosio kasvaa, Kolin kävijämäärät kasvavat joka vuosi. Entistä suuremmat matkailijamäärät kaipaavat uusia palveluita, ravintoloita, ohjelmapalveluita ja lisää majoituspaikkoja. 

Koli Cultura vastaa kysyntään 1170 petipaikallaan, ravintoloillaan, elämyksillään, kulttuuritapahtumillaan, hyvinvointipalveluillaan ja muilla nykyaikaisen luontomatkailijan tarpeisiin vastaavilla tuotteillaan. 

Koli Cultura on Lieksan kaupungin tärkein kehittämiskohde matkailun alalla.  

Investoi vastuulliseen matkailuun

Ympäristöystävällisellä rakentamisella ja matkailutoiminnalla on mainiot mahdollisuudet menestykseen, kun aika on oikea, paikka vetovoimainen ja idea tuottoisa. Niin on Koli Culturassa, joka sijaitsee täydellisellä paikalla, olemassaolevan matkailijavirran varrella. 

Meidän tuottoennustuksemme perustuvat faktaan Kolin kansallispuiston vetovoimasta, vuosittain kasvavista kävijämääristä, uusien palveluiden kysynnästä luontokohteiden läheisyydessä ja globaalin luontomatkailun positiivisista kehitysnäkymistä. 

Me tarjoamme mahdollisuuden menestyksekkääseen sijoitukseen.

Tule verkostoomme kumppaniksi

Koli Cultura on Kolin alueen suurin matkailun kehittämiskohde, joka kokoaa yhteen keskukseen useiden eri alojen liiketoimintoja. Taloudellinen vaikutus alueella on mittava. 

Koli Cultura keskuksessa tulee olemaan 1252 petipaikkaa hotellissa, huoneistohotellissa, loma-asunnoissa ja leirintäalueella. Lisäksi keskuksessa on puitteet ravintola- ja kahvilatoiminnalle, konferensseille, tapahtumille ja hyvinvointi- sekä elämyspalveluille. Keskukseen rakentuu 300 auton parkkihalli ja oma bioenergialaitos. 

Jos olet kiinnostunut kumppanuudesta projektissa, ota yhteyttä. 

arikoli rakennusliikenapakolipohjoiskarjalan biosfäärialue

Kolicultura

Kolicultura luonnonpuiston kupeessa